El Govern gastarà 270 milions en publicitat

02/05/2024

El Govern s’ha compromès a gastar un total de 270 milions d’euros en publicitat per a l’any 2024, 138,3 milions en campanyes institucionals i 131,8 milions més en campanyes comercials, realitzades per les empreses públiques dependents de l’Estat.

Segons el cribratge realitzat per THE OBJECTIVE sobre la base de les dades aportades pel Pla de Publicitat i Comunicació Institucional, aquesta xifra és la segona més alta en els darrers 14 anys i demostra que l’Executiu de Pedro Sánchez comença la legislatura marcant nous rècords.

Les dades aportades pel Govern aquesta setmana mostren una aparent reducció en la inversió, amb una retallada del 5% en el muntant destinat a publicitat institucional, però si se sumen els diners destinats a publicitat comercial representa un creixement enfront dels 269 milions del any passat. La dada més alta des del 2010 es va registrar el 2022 quan l’actual president va batre tots els rècords de publicitat pública amb 286,7 milions en total.