T’expliquem tots els detalls sobre el Mobile World Congress

02/28/2024

El Mobile World Congress 2024 (MWC) és l’esdeveniment més gran i influent del món sobre la indústria mòbil, on es presenten les darreres novetats, tendències i solucions per al present i el futur de la connectivitat. Aquest any, el MWC s’està celebrant a Barcelona, ​​del 26 al 29 de febrer, sota el lema “Connected Impact”, que reflecteix l’impacte positiu que la tecnologia mòbil té a la societat, l’economia i el medi ambient.

El MWC 2024 ofereix una visió global i actualitzada dels avenços i desafiaments que enfronta la indústria mòbil, així com les oportunitats i beneficis que ofereix per a diferents sectors i àmbits de la societat. Alguns dels temes i àrees que s’estan abordant a l’esdeveniment són:

5G i més enllà: El 5G és la cinquena generació de xarxes mòbils, que promet una major velocitat, capacitat, fiabilitat i eficiència, així com la possibilitat de connectar milions de dispositius i objectes intel·ligents. L’MWC 2024 mostra l’estat i el potencial del 5G, així com les tecnologies que el complementen i el superen, com ara el 6G, l’edge computing o l’internet de les coses (IoT).

Intel·ligència artificial (IA): La IA és la capacitat de les màquines i els sistemes d’aprendre, raonar i resoldre problemes, imitant o superant les capacitats humanes. L’MWC 2024 explora les aplicacions i els reptes de la IA a diversos camps, com la salut, l’educació, el transport, l’entreteniment o la seguretat. A més, comptarà amb la participació de Demis Hassabis, el CEO i cofundador de Google DeepMind, una de les empreses capdavanteres en el desenvolupament de la IA.

Robòtica i automatització: La robòtica i l’automatització són el conjunt de tècniques i processos que permeten crear i controlar màquines i dispositius que realitzen tasques de forma autònoma o semiautònoma, substituint o assistint els humans. El Mobile Word Congress 2024 presenta els darrers avenços i les millors pràctiques en aquest àmbit, així com els beneficis i els riscos que impliquen per a l’ocupació, l’ètica i la societat.

Realitat virtual i augmentada (VR/AR): La VR i l’AR són tecnologies que creen o modifiquen la percepció de la realitat, mitjançant l’ús de dispositius com ara ulleres, cascos, guants o càmeres. El Mobile Word Congress 2024 exhibirà les possibilitats i els desafiaments de la VR i l’AR per a l’oci, l’educació, el turisme, l’art o la cultura, entre d’altres sectors.

Ciberseguretat i privadesa: La ciberseguretat i la privadesa són els principis i les mesures que garanteixen la protecció de les dades, la informació i els sistemes enfront d’amenaces, atacs o vulneracions, tant internes com externes. El Mobile Word Congress 2024 analitzarà els desafiaments i les solucions que ofereix la tecnologia mòbil per a la ciberseguretat i la privadesa, tant a nivell individual com col·lectiu, així com les normatives i els estàndards que les regulen. El Mobile Word Congress 2024 és, sens dubte, una cita imprescindible per als amants de la tecnologia mòbil i per a tots aquells que vulguin conèixer i aprofitar les oportunitats que ofereix per al desenvolupament i el progrés de la societat.