La TV guanya en atenció publicitària dispositius mòbils i xarxes socials

11/14/2024

Atresmedia Publicidad ha presentat A24K, el seu II Estudi d’Atenció en què confirma que la televisió continua liderant com el mitjà amb més capacitat per captar i mantenir l’atenció publicitària. Aquest estudi, realitzat mitjançant tècniques avançades de neuromàrqueting, conclou que els anuncis de TV generen fins a quatre vegades més atenció que els de xarxes socials i que la TV quintuplica latenció davant la dels dispositius mòbils. L’estudi també destaca que la CTV és la plataforma amb el màxim índex d’atenció, el Preroll és el format amb més atenció a CTV i Top News és el format més eficaç.

La investigació, realitzada per l’empresa Neurologyca, va avaluar l’impacte de diversos dispositius i plataformes, incloent-hi la televisió lineal, el vídeo sota demanda (VOD), YouTube i xarxes socials com Instagram i TikTok.

“Aquestes troballes reafirmen la importància de la televisió com una plataforma essencial en les estratègies de màrqueting”, comenta Javier Andrés, director de màrqueting d’Atresmedia Publicidad. “La capacitat de captar l´atenció per més temps i de manera més efectiva converteix la TV en un mitjà encara més rendible i eficaç”.

Aquest segon estudi reafirma i amplia les conclusions obtingudes fa dos anys amb l’I Estudi d’Atenció (L’atenció és l’emoció elevada al contingut i amplificada per la pantalla), basant-se en una mètrica avançada en neuromàrqueting, el coeficient K, que mesura tant la atenció ambiental com latenció focal. Aquest indicador permet comprendre millor l’efectivitat atencional, els interessos i les emocions del públic davant de diferents tipus d’estímuls.

L’estudi l’ha dut a terme Kopernica, la I.A. més avançada per captar informació dels éssers humans per tal de comprendre millor tots els seus processos emocionals, conductuals i cognitius. És un sistema no intrusiu que interpreta i comprèn els gestos, les emocions, les actituds, els comportaments, latenció i el discurs parlat i escrit de lésser humà.

Els resultats mostren que els consumidors que accedeixen a contingut en pantalles grans, com la televisió, presenten una capacitat més gran per retenir missatges publicitaris, en comparació amb aquells que veuen contingut en dispositius mòbils. Això reforça la televisió com el canal preferit per a campanyes publicitàries que busquen un impacte profund i durador a l’audiència.

Les posicions preferents i els formats especials i més exclusius de la pantalla gran es posicionen, a més, com a eines clau per maximitzar el retorn de la inversió publicitària, oferint un índex d’atenció diferencial. Si tots els formats testats donen una mitjana del 36% d’atenció, la publicitat especial vinculada a un programa de televisió supera el 90%. Pel que fa al tipus de plataforma, VOD i TV lineal aporten més atenció que les xarxes socials i Youtube.

En l’àmbit digital, Atresplayer destaca sobre plataformes de vídeo compartit com a YouTube, consolidant-se com l’opció de VOD amb més índex d’atenció.